Muistitko kiittää ja kehua?

Mitä sitä turhaan kiertämään ja kieltämään. Me ihmiset tarvitsemme jatkuvasti huomiota toisilta ihmisiltä. Huomiolla tarkoitan kiitosta ja kehua siitä, mitä me päivittäin teemme. Monesti oma asenteemme kääntyy huomioimatta hyvin negatiiviseksi, vaikka positiivinen lähestyminen olisi meidän kaikkien edun mukaista.

Älä pidä mitään automaattisena
On tärkeää, että osaamme arvosta toisten ihmisten tekemistä ja tuloksia. Näin kannustamme heitä ja autamme jatkamaan eteenpäin. Rutiinin omainen tekeminen ei kuitenkaan anna aihetta kiitoksen unohtamiseen. Liian usein unohdamme kiinnittää huomiota muka automaattisiin ja arkisiin asioihin.

Asetamme tekemiselle aina jotain mittareita, jonka avulla haemme palautetta omasta onnistumisesta. Jonkin kohdalla mittarit saattavat olla selkeitä. Mutta usein vain tekniset mittarit eivät riitä. Tarvitsemme jatkuvasti palautetta ja huomiota toisilta ihmisiltä. Kaikki tekeminen menettää merkityksensä, mikäli kukaan ei huomaa tai huomioi tekemistämme. Meillä on suuri rooli ja mahdollisuus olla lähipiirimme, perheidemme ja työkavereidemme tukena, huomioimalla vain heidän tekemisiään.

Älä etsi vain virheitä
Kun joku tulee kysymään meiltä palautetta tai mielipidettä jostain asiasta, nii me automaattisesti alamme etsiä asiasta virheitä. Kutsun itse tätä virheidenetsintä moodiksi. Siristämme silmiämme ja löydämme kokonaisuudesta jonkin pienen yksittäisen väärän värisen pikselin. On varmasti hyvä, että virheestä kertoo, jotta se lopulta saadaan korjattua. Mutta mitä jos oma lähtökohtamme koko tilanteelle olisikin toinen. Mitä jos ajatuksiimme alkaisikin virrata vain hyviä asioita josta haluisimme kehua tekijää.

No näinkin voi tietysti jo nyt käydä. Mutta väitän rohkeasti, että meidän Suomalaisten ajattelumalli ei salli kovin iloisia kehuja tilanteessa kuin tilanteessa. Olen törmännyt tähän haasteeseen useasti viimeisen vuoden aikana.

Yksi omista henkilökohtaisista tavoitteistani olisikin kasvaa ihmiseksi ja johtajaksi, joka viljelee positiivisia asioita, kiittää ja auttaa jaksamaan eteenpäin. Haastan sinut tähän mukaan. Mitä jos kehuisit tästä päivästä eteenpäin joka päivä yhtä ihmistä kerrallaan, tasan vuoden eteenpäin.

Otatko haasteen vastaan?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s