Oo se mitä oot

Meillä jokaisella on yksilöllisiä tapoja, vahvuuksia ja heikkouksia. Joskus kuitenkin unohdamme itsemme, ja pyrimme käyttämään koneistoamme täysin päinvastaisesti, kuin miten se on suunniteltu. Kopioimme jatkuvasti käyttäytymismalleja toisilta, ja petymme koska oma ulosantimme onkin erilainen.

Älä yritä olla jotain muuta mitä olet
Keräämme jatkuvasti ympäriltämme erilaisia ihailun kohteita, joiden ominaisuuksia kadehdimme. Se on kasvamista ja täysin luonnollista. Ihminen tarvitsee ympärilleen eläviä esimerkkejä ja monesti seura vaikuttaa omaan käytökseemme ja kehitykseemme merkittävästi. On täysin eri asia oppia toisen tekemisestä, käytöksestä tai tavoista jotain hyödyllistä, kun vastakohtaisesti yrittää muuttaa itsensä täysin toisen kaltaiseksi. Jos pyrit jälkimmäisen tavan mukaisesti kasvamaan toisen kopioksi, niin tulet pettymään joka aamu eteisen peilin edessä.

Ei ole sama kenen kanssa aikasi vietät
Jo pienenä saimme huomata sen, kuinka suuri merkitys kaveriporukalla meihin on. Kiltit ja tunnolliset koululaiset saattoivat käydä valtavan muutosprosessin ajautuessaan kaveeraamaan välitunnilla koulun pahisjengin kanssa. Porukan painostus, ihailu ja ennakkoluulot alkoivat muokkaamaan toisista toistensa kaltaisia. Tietyt kulmat teroittuivat ja samoja tapoja matkittiin ja omaksuttiin.

Eniten meihin vaikuttaa ihmiset joiden kanssa vietämme aikaa. Ihmiset muokkaavat meistä huomaamattamme erilaisia versioita. Moni onkin sanonut, että vietä aikaasi itseäsi viisaampien kanssa. Tunnista minkälaisia vaikutuksia eri ihmisillä sinuun on. Joskus saatamme viettää ajattelematta aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka lannistavat ja painavat meitä alas. Toisten seurassa taas uskallamme olla enemmän oma itsemme.

Pelaa omilla korteillasi
Yksi tärkeimmistä lähtökohdista on myöntää ja hyväksyä meidän jokaisen omat korttimme. Meillä on yksilöllisesti parempia ja huonompia lähtökohtia suoriutua erilaista asioista. Jos et tunnista ja myönnä itsellesi omia vahvuuksiasi ja heikkouksiasi, niin et tule koskaan olemaan tyytyväinen.

Muutama viikko taakse päin Nordic Business Forum tapahtumassa raajaton mies Nick Vujicic kertoi omaa tarinaansa. Hän ei ollut syntynyt parhaista lähtökohdista, mutta osasi silti iloita ja arvostaa elämään monia muita meistä paremmin. Uskon että Nick oli ymmärtänyt mitkä kortit hänelle oli annettu. Hänen vahvuutensa ja mahdollisuutensa ei ollut liikkua ja juosta samalla tavalla kuin muiden. Mutta hän päätti jatkaa elämäänsä ja elää sen täysillä. Nyt Nick elää onnellisesti vaimonsa ja lastensa kanssa, sekä kiertää ympäri maailmaa jakamassa tarinaansa.

Tee sitä mikä toimii, korjaa se mikä ei toimi
Joskus ajaudumme muutoksen kierteeseen. Haluamme koko ajan muuttua ja kehittyä, emmekä muista pysähtyä. Muutoksesta tulee ikäänkuin pakkomielle. Jos asioita ei muutu tietyn ajan sisällä, niin tunnemme itsemme epäonnistuneeksi. Muutoksen ei tarvitse olla, eikä tulisikaan olla jatkuvaa. Muutoksen pitäisi koskea niitä asioita, jotka ei toimi. Mutta sinun pitäisi keskittyä olemaan tyytyväinen ja ylpeä niistä asioista jotka toimii.

Haastan sinut miettimään omia vahvuuksia ja heikkouksiasi. Valitse ympäriltäsi kolme ihmistä johon luotat. Ihmiset voisivat mielellään edustaa vähän erilaista roolia elämässäsi. Pyydä heitä avoimesti kertomaan sinusta kolme hyvää asiaa ja kolme sellaista asiaa, jossa voisit vielä kehittyä. He tekevät sen varmasti. Mieti sen jälkeen itsenäisesti, että yllättikö joku vastauksista sinut. Mieti kuinka voisit kääntää jatkossa heikkoudet vahvuuksiksi ja mitä sinun tulisi omassa käytöksessäsi muuttaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s